Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Account aanmakenScenario | Philippe Thirault |
Tekeningen | Eneau Riboldi |
Inkleuring | Joëlle Comtois, Enea Riboldi |
Formaat A | 23 x 31 cm |
Pagina's | 56 |
ISBN Hardcover | 9789463066013 |
ISBN Softcover | 9789463066020 |
1916. Op bevel van de Kaiser, voert Hugo von Krüger het commando over het krachtige zeilschip Seeadler. Hij brengt koopvaardijschepen tot zinken om de bevoorrading van geallieerden te verstoren, maar zijn erecode verbiedt hem om slachtoffers te maken. De komst van een Franse bemanning die niet van plan is om lijdzaam toe te kijken, waaronder de mooie Pénélope de Luynes, zet het leven aan boord totaal op zijn kop.
Geïnspireerd op het leven van de “laatste zeerover”, Felix von Luckner (1881-1966)
De Zeearend is een compleet verhaal in 2 delen. Lees van dezelfde scenarist ook het tweeluik Shanghai Dream.
Door Martijn Douma
Erecode
Von Krüger en zijn bemanning hebben als doel om de bevoorrading van de landstrijdkrachten van de geallieerden te verstoren. Dat hij er een erecode op nahoudt bemoeilijkt zijn strijd wel. De gemoederen raken nogal verhit wanneer der Kapitän de Franse bemanning van het koopvaardijschip Antonin overmeestert.
Bloedmooie Pénélope
Onder de gevangen bevinden zich de schatrijke reder De Luynes, zijn bloedmooie dochter Pénélope en haar paard Alisio. De Luynes wordt er niet vrolijk van dat de Duitsers zijn schip willen laten zinken. Pénélope is sowieso al niet bepaald vrolijk, want ze is op weg om uitgehuwelijkt te worden aan een veel oudere man. Wat Alisio van de situatie vindt komen we niet te weten. De spanning aan boord van de Seeadler neemt hand over hand toe: de gevangen Fransen willen zich niet bij de situatie neerleggen. En broeit er wat tussen Von Krüger en Pénélope?
Gebaseerd op der Seeteufel
Dit verhaal in twee delen, is geschreven door Enea Riboldi, die het ook getekend heeft. Philippe Thirault heeft dit vervolgens bewerkt tot een scenario. Het verhaal is gebaseerd op het leven van graaf Felix von Luckner, met de luisterrijke bijnaam “der Seeteufel“. De spanning en intriges en -jawel – het verraad aan boord komen allemaal realistisch over. Dat een en ander gebaseerd is op historische feiten maakt het des te overtuigender. De verschillende plotwendingen weten de aandacht wel vast te houden en zowel Pénélope als Von Krüger zetten een prima optreden neer – voor zover je daar bij een stripboek van kunt spreken natuurlijk.
Realistisch op een moderne manier
De tekeningen, van de hand van Enea Riboldi, zijn realistisch op een moderne manier, met het nodige oog voor detail en voor de historie. Er zal bovendien niemand bezwaar hebben tegen het feit dat Riboldi mooie mannen en vrouwen aan het papier kan toevertrouwen.
De Zeearend 1: Atlantische Oceaan 1916 spreekt tot de verbeelding, het is alsof er een miniem detail van de Eerste Wereldoorlog wordt uitgelicht en vervolgens uitvergroot en geromantiseerd. Maar verwacht niet al te veel diepgang, het leest gewoon lekker weg.
https://www.striptip.nl/recensies/stripboeken/de-zeearend-1-atlantische-oceaan-1916/
Von Krüger is een bijzondere man, want hij heeft een erecode, die hem verbiedt om slachtoffers te maken, dus hij laat wel schepen zinken, maar alle opvarenden worden gered. Als hij zo een Franse bemanning aan boord krijgt die niet van plan is kalm af te wachten tot ze weer ergens aan land worden gezet, en zijn eigen bemanning ook nog eens gaat morren over zijn aanpak wordt het leven aan boord iets ingewikkelder.
Daar komt ook nog de mooie Penelope de Luynes bij, die op weg is om in Frankrijk te worden uitgehuwelijkt aan een oude maar steenrijke man, om daarmee haar vader uit de problemen te helpen. Er ontstaat een liefdesgeschiedenis aan boord, en dat levert weer problemen op, want heulen met de vijand… Enfin.
Van het verhaal, dat is geïnspireerd op het leven van Felix von Luckner (1881-1966), die ook wel de laatste echte zeerover werd genoemd, is een schitterende strip gemaakt in twee delen. Deel 1 gaat over de avonturen op de Atlantische Oceaan in 1916, deel 2 zal zich afspelen op de Grote Oceaan in 1917. Goed verhaal, schitterend getekend.
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel De Zeearend 01: Atlantische Oceaan, 1916