Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
Account aanmakenScenario | Benjamin von Eckartsberg |
Tekeningen | Thomas von Kummant |
Inkleuring | Thomas von Kummant |
Formaat A | 23 x 31 cm |
Pagina's | 88 |
ISBN Hardcover | 9789463063784 |
De pubers krijgen officieel toestemming wapens te dragen en mogen dus zonder volwassenen Fort Apache verlaten. Maar een ripper-aanval zet die beslissing op losse schroeven. Kingsten informeert de raad over hoe ze ervoor staan nu de spullen uit de trein zijn gestolen. De kolonie zit krap in voorraden, zware wapens en munitie. Er wordt besloten nog meer te bezuinigen, vooral op munitie en voedsel. Ze geeft opdracht een team te vormen dat in de gevarenzone op zoek moet gaan naar de gestolen levering. En ze vraagt Bagster opnieuw om druk uit te oefenen op de stad om meer hulp te sturen. Ze vermoedt dat er een witte golf aankomt, een massale ripper-aanval. De situatie is meer gespannen dan ooit, want naast de dreiging van de rippers, wordt het leven in de kolonie steeds moeilijker.
Ook verkrijgbaar als LIMITED EDITION hardcover met verzamelbox en vele extra's. OP=OP!
Door Martijn Douma
Zo luidt de officiële introductie van dit derde deel (van vijf). In de voorgaande delen hebben we kennis gemaakt met de puberbroers Zach en Archer Goodwoody. Ze zijn wees geworden door de ‘witte plaag’: grote aantallen witte aapachtigen, die nogal bloeddorstig zijn en het vooral op de mensheid hebben gemunt. De apen worden rippers genoemd. Na een zwerftocht langs diverse weeshuizen belanden Zach en Archer in Fort Apache, een kolonie ver bij de stad vandaan. Het fort is ommuurd en biedt zodoende bescherming tegen het grote gevaar. De jongens proberen er in te burgeren en een plekje te bemachtigen tussen de aanwezige leeftijdsgenoten.
Witte plaag
In het begin van het verhaal is de witte plaag nog een stukje dichterbij de kolonie gekomen. Daarnaast is (in het tweede deel) een deel van de voorraden, wapens en munitie uit het transport gestolen. Hierdoor moet er verder gerantsoeneerd worden. De groep pubers binnen de muren van het fort krijgt nu zelf wapens overhandigd om de volwassenen te kunnen helpen met de verdediging ervan.
Riskante hobby
Een reddingsactie van Archer binnen de muren van het fort heeft niet de uitkomst die hij voor ogen had. Het leidt er uiteindelijk toe dat hij en Zach van elkaar afgezonderd raken. Met als onbedoeld gevolg dat Zach door de groep pubers geaccepteerd wordt. De groep blijkt er echter een riskante hobby op na te houden… De gebeurtenissen met Archer maken ook dat de pubers, zonder dat de volwassenen hiervan op de hoogte zijn, tot actie overgaan.
Rechtspraak
Een post-apocalyptische setting spreekt al snel tot de verbeelding: de wereld zoals we hem kennen, maar dan volledig op zijn kop. Hoe overleeft de mensheid? Hoe gaan mensen met elkaar om? Wat gebeurt er met het rechtssysteem en de normen en waarden? Binnen Fort Apache is een rechtssysteem aanwezig. Onder leiding van de leider, Kingsten, wordt het lot van een van de bewoners bepaald. Maar gaat het wel eerlijk, wordt hier een smerig spelletje gespeeld of spelen er gewichtiger belangen mee?
Menselijke verhoudingen
De hoofdrolspelers, een stel pubers, gedragen zich zoals je zou verwachten: ze houden elkaar scherp in de gaten, er is groepjesvorming, sommigen worden buitengesloten. Ze zetten zich af tegen de volwassenen. En ze maken plezier zodra de kans zich voordoet. De volwassenen leggen vooral regels op en lijken zo min mogelijk last van ze te willen hebben. Ze zijn immers allemaal in groot gevaar en de situatie is gespannen. Het verhaal steekt goed in elkaar: er is spanning en actie. De menselijke verhoudingen binnen de muren van de kolonie voegen een extra laag toe. De cliffhanger aan het eind van het album doet vermoeden dat er veel te gebeuren staat in het vervolg.
Boven de massa
De tekenstijl van Gung Ho steekt boven de massa uit: origineel, fraai, expressief. Vooral de gezichtsuitdrukkingen zijn sprekend. Het kleurgebruik is ook erg goed: sfeervol, passend en effectief. Deze tekeningen zijn makkelijk te herkennen en zijn naar mijn mening laagdrempelig en toegankelijk en daarmee voor een breed publiekgeschikt.
De eerste twee delen van Gung Ho in het Nederlands zijn in 2015 verschenen bij Gorilla, een imprint van Strip2000. Nadat deze uitgeverij helaas ter ziele is gegaan heeft Silvester Strips zich over de reeks ontfermd: in maart 2018 is een limited edition box set verschenen met de eerste drie delen. Deze zijn aangevuld met dossiers, ex-librissen en een verzamelcassette. Vanaf juni zijn de albums ook los verkrijgbaar.
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Gung Ho 03: Sexy beast