Tuskegee Ghost 01: COLLECTORS EDITION

€59,95
Artikelcode 112808
Benjamin von Eckartsberg | Olivier Dauger

Gebaseerd op het ware verhaal van de Tuskegee Airmen, de eerste zwarte piloten van het Amerikaanse leger.
Scenario Benjamin von Eckartsberg
Tekeningen Olivier Dauger
Inkleuring Olivier Dauger
Formaat A 23 x 31 cm
Pagina's 64
ISBN Hardcover 9789464840353

Verzamelaars en liefhebbers van het werk van Olivier Dauger willen deze Collectors Edition ­absoluut niet missen!

- Luxe hardcover 'Tuskegee Ghost' deel 1 met speciale covertekening
- Linnen rug
- Schets en artwork dossier
- 1 door Olivier Dauger gesigneerde A4 ex-libris
- oplage slechts 100 exemplaren, OP=OP!

-----------------------

1969. De Summer of Love is in volle gang, maar in het zuiden van de Verenigde Staten overheerst nog steeds de haat… 1942. Amerika strijdt voor vrijheid in Europa en op de Stille Oceaan, maar niet alle Amerikanen zijn gelijk in de strijd. Gebaseerd op het ware verhaal van de Tuskegee Airmen, de eerste zwarte piloten van het Amerikaanse leger, vertelt Tuskegee Ghost een dramatische familiegeschiedenis, getekend door oorlogsgeweld en rassenhaat.

Tuskegee Ghost is een compleet verhaal in twee delen, geschreven door Benjamin Von Eckartsberg (Gung Ho) en getekend door Olivier Dauger (Hemel in strijd).

1 beoordelen

4 sterren op basis van 1 beoordelingen

9
06 Jan 2024
9e KUNST.nl
Van Benjamin Von Eckartsberg wisten we na Gung Ho al dat hij een spetterende post-apocalyptische strip kon schrijven. Tuskegee Ghost is echter andere koek. Robert Hoffman was één van de eerste zwarte piloten in WOII en kampt met ’n knoert van ’n post-traumatische stoornis. Zijn zoon Mark volgt in 1969 tegen de zin van zijn vader een pilotenopleidingen. Het verhaal springt heen en weer tussen WOII en 1969 en verdiept zo de motieven voor de clash tussen vader en zoon. Die wordt bovendien nog eens verweven met het racisme waarmee de beide mannen in hun “eigen” tijd mee te maken krijgen. Goed geschreven personages, hoewel de vertaling soms te wensen overlaat. Zo worden vaak nogal neutrale termen gebruikt waar in de geest van het verhaal toch wel wat straffer taalgebruik op zijn plaats is. We vermoeden dat agressieve racisten zich bedienen van een iets stoerder taalregister. De volledig digitale tekeningen van Olivier Dauger hebben een heel eigen stijl en signatuur en bevielen ons daardoor beter dan het werk van andere adepten van de digitale golf.

https://9ekunst.nl/2024/01/06/kort-van-stof-december-2023/